En uge med bonsai og påske

Det er påskedage om lidt og det kunne godt betyde fri og afslapning. Men jeg har lige et par opgaver der skal udfyldes, og det med glæde. Denne uge ser sådan her ud for mig:

Forleden udkom det franske bonsai magasin Esprit Bonsai i en spritny (ha ha) udgave med lækkert layout og masser af god læsning. Jeg skriver fast for bladet og havde denne gang bidraget med styling af en Skovfyr (som er tilgængelig som video på min online bonsai skole www.kisetsuen.com

I aftes havde jeg som sædvanlig en rigtigt god time med mine elever på BONSAI ON, som er min abonnementsbaserede online bonsaiskole på www.kisetsuen.com. Her kom vi omkring mange emner, som f.eks. behandling af svampesygdomme på fyrretræer, Japansk Ahorn beskæring og timing, omplantning, udvikling af fyrretræer mm.

Mest imponeret er jeg af det australske medlem, der står op kl 04:00 om morgenen for at være med live. Det har jeg virkelig respekt for. 

Shohin road show

Midt på ugen pakker jeg mit Shohin bonsai roadshow og kører til Belgien. Bonsai Association Belgium har inviteret til en specialaften med Shohin bonsai som tema. Træer, udstillingsborde, powerpoint og bøger skal pakkes og forberedes de næste dage.

Jeg elsker de ture og specielt at komme i kontakt med interessante mennesker og skabe ny kontakter. Og selvfølgeligt at lære fra mig. 

Bærmispel, Cotoneaster.

Luftaflægning i proces over et år

Derudover skal online bonsai skolen forberedes med et nyt ugentligt videoemne. Denne gang tredje afsnit af en lille serie om luftaflægning af en Elm. Fra start til slut med alle de nødvendige forklaringer fulgt over et år. I dette afsnit skal træet plantes og rødderne tilrettes for første gang siden adskillelsen fra hovedstammen. Super spændende proces og fedt når det lykkedes over forventning.

Bagefter er der så tid til lidt ferie og få lavet det bonsaiarbejde jeg ikke har nået endnu. Der er stadig træer, der skal omplantes og arrangeres.

God påske.

MVH Morten

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.