Forårsskud i bonsai-haven

Det solrige forår sætter virkelig fut i skudene i haven. Japansk Ahorn kvitterer med rigtigt god vækst i år. Både pga. lys og varme, men også fordi de blev gødet godt sidste sæson. Det kvitterer de for i år. 

Ellers er det også om at nyde det der sker, og have fokus på den relativt korte periode det varer inden alt er sprunget helt ud og afblomstret. Det der det der tiltrækker mig ved især de små Shohin bonsai, at der er så mange mulige træer at arbejde med som blomstrer. Ofte sorter der kan være vanskelige  at lave store bonsai af. F.eks. Bærmispel (Cotoneaster) , kvæde (Chaenomeles), Ribes m.fl. 

Shitakusa eller kusamono

Det giver en masse til bonsaioplevelsen at have alle de her variationer. Også Kusamono og Shitakusa er med til at sætte kulør på bonsaihylderne. Kusamono bruges som en enkelstående præsentation af urter, blomsterløg eller lignende.

Shitakusa er det vi bruger som ledsageplanter ved siden af en bonsai, for at understrege voksestedet og årstiden.

Kusamono kan derfor være mere udtryksfulde med flere farver og volumen  fordi de præsenterer sig selv som hovedattraktionen. Shitakusa bør være mere simple og underspillede da de ikke skal tage opmærksomheden fra den bonsai de komplimenterer. 

Kusamono med forårsløg, perlehyacinter, scilla og viol.

Gødning og timing

Omplantningssæsonen er tæt på at være overstået, og der skal nu fokus på den nye vækst og kontrollen af den. Her spiller vanding og gødning også afgørende ind.

Det er vigtigt at vide hvor meget der skal gødes, hvilke træer der vil have gavn af gødning hele vækstsæsonen, og hvor man skal holde igen. Det behøver ikke være så svært, bare man forstår principperne.

Det er også emnet i den kommende uges medlems-video på BONSAI ON, der kommer torsdag hvor jeg ser på alt det vigtige i forhold til at gøde bonsai. 

Fotografbesøg

Noget andet der skyder i foråret er fotografer. Forleden havde jeg besøg af en god ven og fotograf, der gerne ville skyde mig. Heldigvis på den gode måde. Resultatet ses herunder plus nogle forårs stemningsbilleder. Resten af dagen er jeg i haven, og skal have arbejdet videre med en udvidelse af bonsai-området.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.