Lysegrønne blade

Der er lysegrønt på bonsaihylderne og der placeres bonsaigødning i grams. Med andre ord, så er der gang i forårsvæksten og vandingen. Lige nu tørrer det hele lynhurtigt i sol og vind. Især de små Shohin bonsai klarer det ikke uden vanding morgen og aften.

Birk med nyudsprunget lysegrønt løv.

Nyt løv

Alt det, som skal have meget vækst, er gødet med organisk gødning. Kun de bonsai hvor der skal være kort afstand mellem bladparrene på de løvfældende træer venter jeg med at gøde. Jeg gør det når den første nyvækst er hærdet af. Der går nok 1 – 3 uger endnu, før de kan få første omgang gødning. Gødes for tidligt bliver skuddene for lange og især på små bonsai er detaljen afgørende.

Forårets nye løv er en fornøjelse at se på. Nu skal det bare kontrolleres. 

Acer campestre, navr. Skål: Thor Holvilla. Shohin bonsai skov.

Skoven på billedet skal trimmes let og kontrolleres indtil den udstilles på Dansk Bonsai Selskabs årsmøde senere på måneden. Det er altid en anelse svært at time på den her årstid, hvor vejrskift kan spolere det planlagte. Men jeg krydser fingre for at alt er trimmet og klart og uden mere snøre på grenene end absolut nødvendigt.

Dagene i bonsai-haven er lige nu fuldt optaget af at gøre klar til Åben Bonsai-have den 14. maj kl. 11-16. Læs mere i kalenderen inkl. tilmelding.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.